luni, 13 septembrie 2021

BuzzStore Tester: Gama Barnangen Oil Intense

 Hello, hello!

Se pare ca cei de la Buzz Store ma motiveaza suficient, prin campaniile lor, sa scriu articole pe blog.

Desi imi e dor de perioada cand scriam des, timpul nu mai este asa la dispozitia mea ca inainte. Totusi ma bucur de aceste articole si sper sa va ofere si voua informatii utile in alegerea produselor.

Astfel, astazi vorbim de una din campaniile de testare la care am participat: Barnanagen Oil Intense.


In cadrul campaniei am primit coletul de la Buzz Store sub forma de cutie incapatoare, din carton tare (cu siguranta o voi refolosi 😋) cu urmatoarele produse:

-  o sticla crema de dus Oil Intense

- o sticla Lotiune de corp Oil Intense

- un borcan cu balsam nutritiv Oil Intense

- 5 mostre si pliante cu balsam de corp All Over Rescue

- un saculet cu o piatra ponce, burete de baie din plasa si burete de baie moale.


Mod de prezentare:

Sticle de platsic mat cu:

- capac si orificiu de dozare pentru crema de dus

- sistem de dozare pompita pentru Lotiunea de corp 


Cantitate: 400 ml fiecare sticla

Termen de valabilitate: 12 luni de la dechidere

Pret: 

- de la 16 lei crema de dus (in functie de site/magainul de achizitie)

- de la 20 lei lotiunea de corp (in functie de site/magainul de achizitie)

Descriere oficiala (https://www.barnangen.ro/)

"Crema de dus Oil Intense, cu Ulei de Trandafir Salbatic si 7% crema protectoare este special conceputa pentru pielea foarte uscata, pentru a o hidrata si catifela. Iti ofera ingrijire delicata, protejand echilibrul natural al pielii.

Crema de dus Oil Intense ofera pielii tale ingrijire de inalta performanya datorita formulei vegane cu pana la 90% ingrediente de origine naturala."


"Dupa ce ai facut un dus folosind crema noastra de dus Oil Intense, prelungeste-ti senzatia de ingrijire a pielii cu lotiunea de corp Oil Intense. Aceasta lotiune se absoarbe rapid si hraneste pielea foarte uscata pentru o hidratare de lunga durata datorita formulei cu Ulei de Trandafir Salbatic si 7% crema protectoare.

Lotiunea de corp Oil Intense ofera pielii tale ingrijire de inalta performanta datorita formulei vegane cu pana la 95% ingrediente de origine naturala."


Ingrediente:

Crema de dus:


Lotiunea de corp:


Parerea mea :

Ador aroma/parfumul discret si placut al acestor produse. Parfumul de trandafir nu este intens, iar dupa folosirea produselor (atat a gelului de dus, cat si a lotiunii de corp) pielea pastreaza un miros subtil. 


Mie pesonal imi place ca mirosul nu persista foarte mult, insa suficient cat sa imi dea o stare de bine dupa minutele de rasfat 😄.

Crema de dus este usor groasa si orificiul de dozare nu prea face fata, acesta fiind cam singurul minus gasit de mine. Face spuma suficienta (nu foarte multa) si lasa pielea plauta la atingere, nu se simte uscata.


Lotiunea de corp este foarte lejera si intra destul de repede in piele. Nu lasa pielea lipicioasa dupa aplicare si nici nu am avut probleme (nu mi-a provocat reactii dupa aplicare: inrosirea pielii sau mancarime). Pompita de dozare mi se pare o super buna alegere, cantitatea uneia fiind suficienta pentru a aplica,  spre exemplu, pe ambele brate sau pe un picior (mai slabut 😅).


Cu siguranta le voi achizitiona si se vor regasi in baia mea. 


Voi ati mai incercat produsele Barnangen?


luni, 26 iulie 2021

The End: Produse Terminate Iulie 2021

 Hello, hello!

Long time no write pe blog cu privire la produsele terminate in ultima perioada.

V-am aratat ce am mai  terminat pe instagram insa cum am cateva clipe libere (sunt in concediu 😋) am zis sa va scriu si aici . Stiu ca blogurile nu mai sunt asa citetite ca inainte, insa imi aduc aminte cu drag de perioada cea mai activa a blogului din 2013 (cat timp a trecut!).

Nu mai lungesc vorba, iata ce am terminat. Sub fiecare poza, gasiti 2-3 cuvinte (poate mai mlte 😅) despre produse.


Apa Micelara Bioderma - the ne and only. Rar apelez la alte ape micelare, de fiecare data cand e la oferta fac stocuri pentru aceasta varianta sau cea Hidrabio. Imi place pentru ca nu imi irita tenul si curata bine. Eu mereu o clatesc dupa.


Pe partea de make-up :

- creionul MAC a fost cumparat din cortul Clinique (cand se organiza acest cort) asa ca a sosit vremea sa ii spun "Adio!" . Oricum nu era foarte intens, prea deschisa totusi culoarea pentru mine, acum, cu parul in culoarea lui naturala.

- fond de ten Sephora Cushion. Nu l-am folosit pe tot,e o nuanta mai inchisa , potrivita pentru vara, insa cum in ultimii 2 ani fata mea a fost ferita cat mai mult de soare, nu s-a mai potrivit. O perioada am trait cu impresia ca daca am un fond de ten cushion o sa il aplic mai usor si repede decat cel clasic. Nu e adevarat pentru mine 😂.

- spray-ul de fixare de la Rimel. O alternativa foarte buna pentru pretul acestuia si poate fii folosit ca baza sau ca pas final pentru setarea machiajului.


Am facut curat si in sertarul cu machiaj si am spus adio:

- Fond de ten Maybelline AffiniMat - nu mi-a placut, mult prea mat pentru tenul meu care este gras doar in zona T. Pe restul fetei se strangea inestetic (cu siguranta si tenul meu era deshidratat inalte zone, cert e ca nu ne-am impacat).

- Fond de ten Maybelline Affinitone - mi-a placut acest fond de ten, s-a asezat frumos, a avut o rezistenta buna, din pacate nuanta aleasa nu mi s-a potrivit (deh, mai dau si eu rateuri uneori 😌)

- primer ELF - cu o textura siliconatata - nu m-a impresionat, din acest motiv a stat mult timp in sertar. Chiar uneori se strangea pe ten si facea "scame".



Combinatia perfecta pentru mine de antiperspirante:

Mitchum deo roll-on si Borotalco Pure spray (varianta asta e 💖)


Plasturii acestia de la ElishaCoy Tetraforce luati de pe cosmeticecoorene.ro pentru cosuri sunt super faini. Varianta aceasta e cea initiala cu 45 de platuri de aceeasi dimesniune si m-au ajutat de multe ori. De abia astept sa ii recumpar. Am inteles ca acum exista varianta imbunatatita cu 45 de plasturi de diverse dimensiuni.


Acidul Salicilic de la The ordinary a trebuit sa plece deoarece era deschis de mult timp si a capatat aceea nuanta galbuie (a oxidat), insa cu siguranta il voi recumpara, chiar vad o diferenta dupa ce il folsoesc.  Acidul hialuronic l-am terminat, are o consistenta laptoasa odata aplicat pe ten. Recunosc nu mai e preferatul meu, imi place mai mult varianta mai apoasa de la Geek&Gorgeous sau varianta gel de la Revox.


Si iata si preferatul de la Revox, si el terminat, recunosc, tenul meu "mananca" acid hialuronic dimineata si seara.


Un alt preferat tonerul hidratant de la Geek&Gorgeous pe care cu siguranta il voi recumpara.

Altruist Face Fluid in ambalajul vechi a fost destul de ok. Trebuia sa evit zona ochilor, iar fata lucea dupa cateva ore, dar nu a fost asa rau.

Gelul de dus Balea- nimic special, imi place sa le folosesc vara deoarece au arome faine, insa nu pot spune ca sunt foarte hidratante.

Am terminat, dupa mult timp, Liquid Gold de la AlphaH. Nu m-a impresionat 👀. Nu am vazut o diferenta pe tenul meu, ici nu a imbunatatit roseata, asa ca in cazul meu nu a functionat.

Si am terminat si Anthelios de la La Roche Posay. Nu mi-a placut acest tub pentru ca s-a simtit destul de tare alcoolul din el si tenul meu cand a fost cuminte, cand a reactionat la el (am un ten sensibil reactiv), dar nu prea m-a deranjat la ochi si e rezistent la apa, asa ca am ales compromisul ✌.


Aceastea sunt produsele terminate, in principiu, in aceste luni de vara.

Voi ce folositi intens vara?

miercuri, 14 iulie 2021

In Bucatarie: Smoothie si Porridge

 Hello,hello!

Astazi poposim in bucatarie si vreau sa va impartasesc retetele mele de smoothie si porridge cu lapte vegetal.

De ce lapte vegetal? Pentru ca de fiecare data cand consum lapte normal ma balonez si nu ma simt prea bine. Asa ca evit sa il consum ca atare. De aici incepa cautarile mele in aria laptelui vegetal perfect si desi am incercat cateva, nu am reusi sa le testez pe toate 😅.


Ultimele intrate in bucataria mea sunt variantele de lapte vegetal Naturli Soya Drink si Naturli Oat Zero.


Naturli Soya Drink are un usor gust de vanilie si e facut din soya din cultura organica. Mie imi place si pentru ca se spumeaza destul de bine cu mixerul de frape chiar daca nu e varianta "Barrista" :-). 

Ingredientele produsului: Apă, boabe de  SOIA* decorticate (10%), orez*, alge Lithothamnium calcareum, aromă naturală  de vanilie, sare de mare. *ingredient din agricultură ecologică.



Asadar in retetele de astazi am folosit aceste 2 variante.

Laptele vine ambalat in cutii de carton cu dop, iar dupa desfacere trebuie tinute la frigider.


Smoothie cu afine si banana (un titlu foarte original 😂)

Ingrediente (pentru un pahar de 330 ml de smoothie🤫):

-o mana de afine congelate (aprox. 150 gr)

-jumatate de banana coaptă bine 

-cateva cuburi de gheata 

-jumatate de pahar de lapte vegetal de soia Naturli (aprox. 115 ml) (sau alt tip de lapte vegetal Naturli dupa preferinta voastra)


Totul mixat în blender și gata smoothie-ul. La final eu i-am mai adaugat 2 cuburi de gheață sa fie rece pentru mai mult timp.



Voi ce combinatii reusite aveti pentru smoothie?


Porridge cu fructe (terci de ovaz cu fructe)

Ingrediente:

- o cana de lapte vegetal Naturli Ovaz (sau alt tip de lapte vegetal Naturli, in functie de preferinta voastra)

-2 linguri cu varf fulgi de ovaz. Eu îi prefer pe cei de la Fortin pentru că se inmoaie mai repede

-indulcitor dupa preferinta (sirop agave, miere, stevia sau deloc)

-fructe (banane, mere, piersici, caise, ce va place voua 🤪)

-optional o lingurita de seminte de chia

-optional scortisoara (eu o folosesc doar iarna 😅).


Mod de preparare:

Puneti la foc potrivit intr-un ibric/crăticioară laptele si fulgii de ovaz (si semintele de chia daca aveti).

Amestecati destul de des pana totul se ingroasa si incepe să fiarba. In functie de preferinte il puteti lasa mai moale sau fierbeti pana se ingroasa.

Inainte de a il turna in castron/farfurie adaugati indulcitorul si amestecati-le.


Ornati cu scortisoara si fructe. Va sfatuiesc sa lasati un pic amestecul sa se odihneasca si raceasca inainte de a adauga fructele.


Acestea sunt 2 din retetele pe care eu le fac destul de des.

Voi la ce folositi laptele Vegetal?

luni, 5 iulie 2021

BuzzStore Tester: Persil Deep Clean

 Hello, hello!

Deja stiti ca fac parte din comunitatea Buzz Store, comunitate care imi permite sa testez noi produse si sa am parte de noi aventuri cu produsele de pe piata :-).


Daca vrei sa faci si tu parte din comunitatea Buzz Store te poti inscrie pe site-ul celor de la Buzz Store.


Revenind la campania de testare Persil, Kit-ul a venit plin cu bunatati:

- o sacosa de panza

- un breloc pentru carut 

- o cutie de pernute Persil Deep Clean

- o sticla de detergent lichid Persil Deep Clean

- 10 pernute mostre de impartit prietenilor

- brosura campaniei

Mai jos reelul in care vi le prezint pe toate

                            

Capsulele pentru spalare sunt usor de folosit, se pun in masina primele, apoi se adauga rufele si se alege programul de spalare. La sfarsitul programului scoti rufele si le intinzi la uscat. Au un miros puternic de curat si chiar nu e nevoie sa folosesti balsam.
Produsul este bun, indepartand murdaria si chiar urmele de machiaj de pe prosoapele mele de demachiere 😁.
Detergentul lichid este la fel de eficient, doar ca acesta se pune in compartimentul special de detergent.
La capitolul curatare haine, este la fel de bun.




Voi folositi pernute pentru spalarea rufelor, detergent lichid sau pudra?



joi, 3 iunie 2021

Calator: Oradea

Hello,hello!

De mult nu am mai postat pe blog insa de curand am fost plecata intr-un "city break" la Oradea si as vrea sa va povestesc calatoria mea (acum cate este "calda").

Am asteptat aceasta calatorie cu sufletul la gura, fiind prima realizata in vremurile acestea (de pandemie) si prima cu avionul dupa muuuult timp. 

Am legat plecarea cu data de 1 iunie,si, desi initial trebuia sa ne intoarcem pe 1 iunie seara, Tarom a avut alte planuri pentru noi. A anulat zborurile din 1 iunie de peste zi, pastrand doar zborul de la ora 5:20 am. Asadar am fost nevoiti sa schimbam zborul de seara cu cel de dimneata si sa pierdem o zi (initial Tarom ne-a re-alocat pentru un zbor pe data de 2 iunie, dar asta insemna o noapte de cazare in plus si nu avea rost).


Biletele de avion le-am luat de pe site-ul GOTOGATEINFO (pe care am ajuns din site-ul Momondo) unde am avut celmai bun pret, 92 eur pentru 2 bilete cu Tarom (dus-intors, bagaj de cala 23kg + bagaj mana 10kg). Rezervarile le-am facut in luna februarie.

Cazarea am rezervat-o prin Booking.com unde am avut o reducere de 10% prin programul Genius si am facut o alegre minunata, rezervand Old City Apartment Oradea . L-am prins la o super oferta, care nu cred ca se va mai repeta (640 lei/4 nopti = Universul a lucrat ca sa ajungem la Oradea 😁).



Cazarea aceasta a fost superba, chiar in centru, aproape de Piata Unirii (1 minut de mers pe jos), amenajata foarte chic, camere cu baie proprie, apartament utilat cu cele necesare (fierbator apa, masina krups de cafea, cuptor cu microunde, frigider, vesela, fier de calcat, uscatoare de par, sapun de maini, prosoape, halate, extra paturi etc), cu o gazda foarte amabila ce a avut recomandari super bune de restaurante si cafenele.


Centrul Orasului este foarte furmos, reabilitat in ultimii ani, cu mult bun gust. Zona centrala este o zona pietonala (asadar masinile nu au voie). Mi-a placut ca la cladirile reabilitate au pastra nuante calde, iar firmele de la parterul cladirilor (fie ele banci, farmacii sau magazine) si-au incadrat siglele in peisaj (spre ex. magazinul Orange desi sigla lui e portocalie, pe fatada aveau afisata o sigla crem asortata cu cladirea. Genius from my side 😀, desi cred ca asa se procedeaza si in afara). 

⬆ Vedere din Piata Unirii spre strada Vasile Alecsandri
                                                                ⬆ Palatul Episcopiei Greco-Catloice
   

Din Piata Unirii vei vedea: Primaria si Turnul Primariei (care sunt in reabilitare, astfel turnul nu se viziteaza), Palatul Episcopiei, Catedrala Greco Catolica Sf. Nicolae, Catedrala Ortodxa Adormirea Maicii Domului (sau Biserica cu Luna), Palatul Vulturul Negru, Statia de tramvai Piata Unirii, Biserica Parohiala romano-catolica Sf. Laszlo si poti trece Crisul Repede pe Podul Sfantul Ladislau.

Pasajul Vulturul Negru aduce un pic cu pasajul Pasajul Macca-Villacrosse din Bucuresti, insa mai aerisit. Mi-a placut mai mult decat cel din Bucuresti. In timpul zilei poate fi parcurs si se pot face poze, insa seara se transforma intr-o zona animata cu muzica, petreceri si voie buna data de barurile si terasele din cadrul pasajului.


Odata ce ai trecut Crisul Repede ajungi in cea de a doua zona pietonala a Oradei, Str. Republicii care te poarta spre Hotel Astoria, Teatrul de Stat Regina Maria, Palatul Moskovits-Miksa sau Casa Darvas La-Roche.

                                                                ⬆ Teatrul de Stat Regina Maria
                                                                ⬆ Hotel Astoria
                                                                ⬆ Crisul Repede - vedere de pe Podul Sfantul Ladislau
                                                                ⬆ Complexul Vulturul Negru
                                                ⬆ vedere de pe Podul Sfantul Ladislau spre Piata Unirii

Pe aceasta strada se regasesc, ca de altfel si in Piata Uniri si pe strada Vasile Alecsandri, o multime de terase, cafenele si retaurante impreuna cu magazine de haine, bijuterii sau suveniruri.

Palatul Moskovits-Miksa

Palatul Moskovits-Miksa

Malurile Crisului Repede sunt amenajate cu alei pietonale si bancute, numai potrivite de plimbari minunate de-a lungul raului. De asemenea, in apropierea podurilor gasiti terase/restaurante cu vedere spre rau.






Noi am incercat urmatoarele cafenele si retaurante:

  • Ristretto - optiuni de mic dejun (toast, tostadas, bruschete) si o multitudine de varinate de cafea si latte-uri. Cel din Piata Unirii (exista unul si pe Strada Republicii) ofera o atmosfera placuta, paturici sau incalzitoare (daca vremea este rece), personal amabil si o super vedere. L-am ales  de 2 ori.


  • Victoria's Place - mic dejun. Am fost foarte dezamagita de aceasta locatie, desi ofera multe varinate de mic dejun (foarte atragatoare in poze), in relitate nu sunt atat de gustoase. Iar chai latte-ul a fost foarte dezamagitor (comparand cu Ristretto). Clar nu l-as recomanda.



  • Cyrano - restaurant cu preparate traditionale la preturi decente. In weekend e tot timpul aglomerat, portiile sunt generoase si bune. Desi e faimos pentru gulas, eu nu am fost impresionata de acesta (are foarte mult morcov), iar limonada e facuta, din pacate, cu sare de lamaie.


Sorry, nu am poza cu gulas, am o poza cu cotlet cu ragu macelaresc + o portie de cartofi prajiti

  • Allegria - de departe unul din cele mai bune ("fancy") retaurante din zona, fara rezervare pentru pranz sau cina in weekend greu gasiti masa disponibila. Preturile marisoare, insa serviciile sunt foarte bune, personal calificat si amabil. Sa nu va asteptati ca totul sa mearga repede, nu, nici vorba, totul e incet (asa ca pentru zona Ardealului 😅), insa pentru masa de pranz cu 2 feluri de mancare si desert e exact ce trebuie. Am avut timp sa ne odihnim intre felurile de mancare si sa facem loc pentru desert. Mancarea gustoasa, insa nu am incercat "avioane", am mers pe ce stiam. Recomand cu super mare incredere rulada de bezea cu fructe de padure. Prajitura Vegana cu nuci nu a fost tocmai pe gustul meu 😛.

Rosecco
Supa de midii
Risotto cu porcini si ulei de trufe

Ton in crusta de susan cu sparanghel

Bezea cu fructe de padure
Prajitura vegana cu nuci + Hugo 😜

  • Restaurant Rosecas - o locatie frumoasa, un retaurant pe tipul Allegria, cu preparate serioase 😄 si gustoase. Eu am ales ciorba de vacuta (care are ca si legume mazare, pastai verzi si bucati de varza - pentru mine neobisnuit, plus muuult morocv 😂), iar pentru felul principal Confit de pulpa de porc (da, am macat carne) care a fost foare frageda. A venit insotit de un cartof copt cu sos de maioneza (are un minus pentru acest sos, nefiind mentionat in meniu si as fii optat bucuroasa sa il exclud). Interiorul de pe terasa acoperita este foarte luminos, cu zone amenajate pe pereti pentru plante (multe ferigi) , facand sederea foarte placuta.

Hugo 

Ciorba de Vacuta

Confit de ceafa de porc

Am avut noroc, vremea a tinut cu noi.Desi cand am plecat se anunta numai ploaie, am avut doar cativa stopi, soare si nori.

Am vizitat si Palatul Episcopiei Greco-Catolice, Catedrala Romano-Catolica si Sirul Canonicilor. Palatul si Catedrala se gasesc in aceeasi curte, incojurate de un parc  foarte ingrijit, cu zone de joaca pentru copii (totul imprejmuit). Biserica este mare, plina de picturi si cu placute de informare despre acestea. Sirul Canonicilor se gaseste vis-a-vis de acestea si e format din 57 de arcade care constituie un coridor lung de peste 250 de metri unind 10 cladiri.

Catedrala Romano-Catolica

Sirul Canonicilor

Am fost si la Cetataea Oradei unde in curte gaseai expozanti cu produse locale si hand made, am vizitat lacul cu Nuferi si parcul din jurul Cetatii.








In ultima zi am ales sa mergem la Baile Felix la Aqua Park President.

Din centru am luat tramvaiul 2 pana la capat Autogara Nufarul (un bilet cu 2 calatorii este 6 lei), iar de acolo autobuzul pentru zona Metropolitana, 511, pe ruta Oradea Baile Felix - un bilet este 3,5 lei si se ia de la sofer.

Acum, cand vine vorba de Aqua Park acesta a fost o dezamagire. Accesul si iesirea din locatie se face prin acelasi loc. Foarte aglomerat (nu stiu daca au tinunt cont de un numar maxim de persoane in incita pentru aceste timpuri de COVID - da, e un risc pe care ni l-am asumat, dar ma asteptam si la eforturi din partea lor). Sezlongurile asezate unele in altele, fara prea mare loc de manevra, fie ele asezate inautru sau afara. Zona indoor super super aglomerata (in principiu cu copii), vestiare mici si inghesuite, cabine de schimb cam murdare si fara bancute/chei de inchidere. O singura zona de dusuri la parter, in zona de intrare (zona de vestiare se gasesc la parter imediat langa intrare si la -1). Toaleta de la parter (singura pe care am desoperit-o eu) foarte ingusta, nu aveam loc nici sa ma misc (si nu glumesc), personalul de curatenie nu purta masca. Bazine micute/putine facand aici o comparatie cu Therme , insa apa placuta, calda (nu fierbinte). 

Ne-am luat pass de 5 ore (35 lei), desi cred ca ne descurcam si cu 3 ore (30 lei) - se poate plati cu cardul biletul de intrare si ne-am incarcat bratarile cu cate 30 lei (acestea se pot palti doar cash), urmand ca ce consumi sa achiti prin bratara. La plecare primesti inapoi ce nu ai cheltuit. In incinta exista 1 bar in interior, 1 bar afara si 1 restaurant autoservire, cu preturi destul de ok (iarasi in comparatie cu Therme). In schimb personalul de la bar nu purta masca de protectie si era nepoliticos.


Inteleg ca in Baile Felix exista si niste stranduri publice, noi am zis sa le evitam, desi cred ca ar fii fost o alegere mult mai buna.

Oamenii sunt foarte politicosi si amabili (cu putine exceptii), nu se uita nimeni urat la tine daca nu ai marunt sau daca ceri ceva extra (fata de Bucuresti).

Duminica am fost si la tearu (am achizitionat biletele online de pe Eventim, insa au si  casa de bilete) si a fost o experienta super placuta avand in vedere ca nu mai fusesem de peste 2 ani. Piesa la care am asistat a fost Mostenirea Norocului. Draguta, poate un pic cam lunga (3h), dar eu am fost incantata.



Per total o experienta placuta si mi-ar placea sa revin atunci cand Primaria si Turnul vor fii renovate pentru a avea o vedere panoramica a orasului.

Desigur am lasat pentru alta data (sa zicem asa 😉) Casa Darvas La-Roche, dealul Ciuperca, muzeul Crisurilor, muzeul Cetatii Oradea si sunt sigura ca s-ar mai fii gasit ceva de vazut.

Imi doresc sa vizitez si Sighisoara, Alba Iulia (am fost in treacat), Timisoara, Iasi, Cazanele Dunarii (asa in mare). Frumos ar fii sa vizitez toata tara, ca avem ce vedea, dar toate la timpul lor.


Voi ce va doriti sa explorati in Romania?