miercuri, 8 aprilie 2015

Calator: Semimaraton Brasov 4 Aprilie 2015

Hello,hello!

Va era dor de o postare "calator"? Mie imi era!
Nu am mai fost plecata atat de des in calatorii asa ca din pacate astfel de postari sunt rare.

Insa astazi vreau sa va spun un pic despre experienta mea la Semimaratonul din Brasov din aceasta luna.

Nu, nu va speriati! Nu am alergat 21 km (inca :-p). Am fost incepatoare, am alergat la cursa populara de 4km.

Semimaratonul Brasov se organizeaza in fiecare an, avand 3 curse: 
- Semimaraton - 21 km cu o urcare pe verticala de 640 hm
- Cros - 10 km - cu o urcare pe verticala de 380 hm
- Cursa populara - cu o urcare pe verticala de 150 hm

Toate cele trei curse pornesc din centrul Brasovului, Piata Unirii, si urca spre Poiana Brasov, in functie de distanta, zona de intoarcere fiind diferita, linia de finish fiind to in Piata Unirii.
Pentru detalii legate de traseu puteti accesa linkul: http://semimaraton.ro/2015/traseu/

Organizarea a fost buna, insa traseul a fost destul de greu, mai ales cel de 21 km.
A fost multa lume, in special la proba de semimaraton unde au fost peste 1000 de participanti.

*sursa 


Traseul de 21 km a a strabatut zone de padure, zone in panta, zone pline de noroi si gheata, s-a alergat pe drum normal, pe drum forestier si pe carari de munte si a avut 3 puncte revitalizare.



Traseul de 10 km a pornit din acelasi loc (Piata Unirii) si a strabatut acelasi tip de drumuri ca si semimaratonul, cu zone nu atat de abrupte sau pline de gheata, dar prezente.


Cursa populara a fost un traseu scurt, cu un inceput pe asfalt, o zona de mijloc de carari de munte pline de noroi si o parte de finish in panta, loc unde puteai recupera din plin timpul pierdut in urcare.



In urmatoarele poze ma puteti vedea in tinuta "de gala". Alerg bine imbracata deoarece transpir foarte mult, iar riscul de raceala etse mare. Asa ca nu imi vedeti decat ochisorii :-)



Traseul nu a fost foarte greu, insa fiind vorba de urcare nu e atat de rapid pe cat speri.
Recunosc, antrenament inainte nu prea am avut, iar timpul si locul obtinut nu sunt mare lucru, dar sunt un inceput.
Am obtinut un timp real de 00:33:49, o pozitie 49 din 74 la categoria 20+ si pozitia 64 din 93 la general - cursa populara.

Valoarea taxei de inscriere difera de la categorie la categorie si in functie de data la care te inscrii.
In kit-ul de concurs am avut inclus un tricou Intersport, un bidon de apa 600 ml, un power bar, un baton Lion, un breloc, reducere 20% Intersport, un voucher de reducere 40 lei la Northface si inca cateva beneficii.
La sfarsitul competitiei apa, Coca Cola si iaurt gratuit, iar pe baza unor cupoane din kit am avut o felie de pizza Jerry's si o bere Ciuc Radler fara alcool.

Mi s-a parut un kit bogat care nu a facut diferenta intre categorii, insa trebuie precizat ca cei care au alergat la cros si semimaraton au avut puncte suplimentare de revitalizare.

Sper sa imi imbunatatesc timpul si sa cresc distanta pe care alerg constant.
Recunosc, nu imi place asa de mult sa alerg, insa de cele mai multe ori sunt o fire competitiva si nu ma prea dau batuta.
Oricum, in ceea ce priveste alergatul, Kitty (prietena mea din copilarie) e "vinovata" de transmiterea acestui "microb" (in sensul bun).

Cazarea am avut-o in Zarnesti, iar peisajul din zona este superb ♥


Am mancat pentru prima oara la Sergiana! Mancare buna, domne', mancare buna!Din partea casei painea (paine adevarata!) si jumari. Eu nu mananc de fel, dar pe acestea nu le-am refuzat!

La iesire din restaurat, surpriza! Ningea!Am reusit sa ne batem un pic cu zapada, cativa bulgari...din acestea de iarna :-)

A doua zi, dupa cursa, am mancat in Poiana Brasov la Restaurant Vanatorul unde am mancat prima masa consistenta a zilei: ciorbita de vacuta si un bulz romanesc cu muraturi! Fie ne-a fost prea foame, fie a fost prea bun, cert e ca ne-am saturat si de abia ne-am ridicat de la masa.

Iar in ultima zi am vizitat Piata Sfatului si am mancat la Bistro de L'arte. 
Am servit o supa crema de morcovi si mar si un burger de somon. Buna mancarea, insa nu m-a dat pe spate. Poate nu am avut eu noroc de meniu :-) (se schimba saptamanal).

La intoarcere am ales varianta Cheia si am facut un mic popas la lacul de acumulare Maneciu. Ma fascineaza culoarea apei din lac.
Si aceasta a fost iesirea cu ocazia maratonului, cateva zile de recreere inainte de Paste.

Voua va place sa alergati? Participati la concursurile de acest gen ce au aparut in ultimii ani?

See U Soon!